خانم های باردار چه غذاهایی باید استفاده کنند؟

خانم های باردار چه غذاهایی باید استفاده کنند؟ - تصویر 1

 

خانم های باردار چه غذاهایی باید استفاده کنند؟

- پروتئین ها:

پروتئين كه يك ماده اصلي براي مادر و نوزادش مي‌باشد به طور مشخص در اين گروه وجود دارد. ويتاميني كه تنها در اين گروه وجود دارد ويتامين ب 12 است. در مادراني كه گياهخوار هستند، ذخاير ويتامين ب 12 نوزادان آنها پايين است. پروتئين ها جزو گروه‌هاي اصلي غذايي براي مادران باردار به حساب مي‌آيد كه بايد در وعده‌هاي غذايي آنها گنجانده شود.پروتئین ها شامل تخم مرغ، گوشت، ماهی، شیر و فرآورده های لبنی می شود

 

- کربوهیدرات ها:

نقش اصلی کربوهیدرات ها تامین انرژی برای سلول های بدن به ویژه مغز و سیستم عصبی، گلبول های قرمز و سفیدخون و مدولای کلیه است. در بارداری جنین از گلوکز به عنوان منبع اصلی انرژی استفاده می کند. انتقال گلوکز از مادر به جنین حدود 26-17 گرم در روز تخمین زده شده است. تا پایان بارداری همه این گلوکز توسط مغز جنین مصرف می شود. میزان نیاز به کربوهیدرات ها در بارداری حدود g 175 در روز است.سبزیجات و میوه ها غنی از کربوهیدرات ها هستند، مخصوصا اگر به صورت خام خورده شوند.

 

- چربی ها:

چربی‌ها نیز در این دوره برای بدن لازم‌اند اما حواستان باشد نه هر نوع چربی! باید چربی‌های مفید (امگا ۳‌ها و امگا ۶ ها) که در روغن کلزا، روغن زیتون و همچنین ماهی‌های چرب مانند ماهی آزاد، ساردین، ماهی تن و غیره وجود دارد را دریابید. روزانه یک تا دو قاشق غذاخوری روغن گیاهی برای بدن کافی‌ست. هفته‌ای دو مرتبه هم ماهی چرب میل کنید.

 

در عوض حواستان باشد که از مصرف چربی‌های مضر که در روغن‌های حیوانی و غذاهای صنعتی وجود دارند بپرهیزید.بنابراین تخم کتان، گردو، لوبیا، روغن زیتون و دانه سویا باید به رژیم غذایی مادران باردار افزوده شود.ویتامین های مورد نیاز زن باردار,غذاهای مناسب زن باردارمصرف سبزیجات برگ پهن و سایر مواد غذایی حاوی آهن در بارداری ضروری است

 

- آهن:

دوران بارداری یکی از مراحل مهمی است که به دلیل افزایش حجم خون زن باردار و نیاز جنین برای ساخت سلول های خونی، بدن به آهن بیشتری احتیاج پیدا می کند که امکان تأمین نشدن آن در تغذیه مادر وجود دارد بنابراین برخی از پزشکان مصرف مکمل آهن به زنان باردار را توصیه می کنند.مصرف سبزیجات برگ پهن و سایر مواد غذایی حاوی آهن مثل توت ها، تمشک، لوبیا، آناناس، کشمش، خرما و مواد خوراکی حیوانی برای تامین آهن بدن مادر ضروری است.

 

- ویتامینC

ميوه‌هايي مثل پرتقال، گريپ فروت، نارنگي، ليمو و انگور منشا بسيار خوبي براي ويتامين ث هستند. هر خانم باردار مي‌تواند در روز چندين بار از اين گروه استفاده كرده و نياز خود را به ويتامين‌هايي مثل آ و ث برآورده كند. بطورمثال آ�� ميوه يا ميوه تازه را با صبحانه يا بين غذا، ميوه تازه يا خشك يا سالاد ميوه را به همراه ناهار و كمپوت ميوه را براي دسر و شام مصرف كند.مصرف ویتامینC نیز جذب آهن را در بدن مادر پس از صرف غذا بالا می برد و توصیه می شود.


خانم های باردار چه غذاهایی باید استفاده کنند؟ - تصویر 2

 

- کلسیم:

برای کمک به رشد استخوان ها، دندان ها و فعالیت های حیاتی بدن جنین، مصرف کلسیم برای مادر در زمان بارداری ضروری است.محصولات لبني ميزان زيادي از احتياجات غذايي را برآورده مي‌كنند، بخصوص كلسيم و پروتئين كه در اين مواد مي‌باشد. در طول حاملگي حدود 30 گرم كلسيم در مادر تجمع مي‌يابد كه اكثر آن در اواخر حاملگي در جنين ذخيره مي‌شود.كلسيم ماده اصلي در تشكيل استخوان و دندان است. اگر جذب كلسيم مادر كافي نباشد،

 

جنين از كلسيم استخوان‌هاي مادر استفاده مي‌كند كه اين باعث مي‌شود مادر در آينده دچار استئوپروز يا پوكي استخوان شود.هر خانم باردار بايد سعي كند در روز حداقل يك ليوان شير مصرف كند. اگر مادري از مزه شير راضي نيست، بايد آن را با اضافه كردن موادي مانند كاكائو و امثال آن براي خود قابل قبول سازد يا با اضافه كردن آن در سوپ يا پنير رنده شده يا سالاد و يا هر طريقي ديگر آن را مصرف كند.

 

البته اين شامل آن دسته از افراد كه مشكل گوارش داشته قادر به تحمل شير نيستند نمي‌باشد كه در اين صورت به جاي آن مي‌توانند معادل آن يك فنجان ماست يا پنير استفاده كنند و يا از روش درمان اين مشكل بهره ببرند.زندگی به کودک یکی از اتفاقات فوق العاده در زندگی یک خانم است. اگرباردار هستید بیشتر از همیشه نیاز به مراقبت دارید.

 

مصرف مواد غذایی و توجه به تغذیه از جنبه های مهم حاملگی است. خوردن مواد غذایی سالم برای تغذیه جنین بسیار مهم است چون به نوزاد هم از نظر جسمی و هم از نظر ذهنی بسیار کمک میکند و برای خود مادر نیز مهم است که بعد از حاملگی تنناسب اندام خودرا حفظ کند . در اینجا برخی از غذاهایی که حتما باید در دوران حاملگی بخورید را معرفی میکنیم.

 

خانم های باردار چه غذاهایی باید استفاده کنند؟ - تصویر 3


1-غذاهای غنی از آهن

.وقتی حامله هستید بدن شما نیاز به آهن بیشتری دارد. کمبود آهن باعث کم خونی می شود که ؛برای مادر خوب نیست چون نوزاد بعد از بدنیا آمدن از شیر مادر تغذیه میکنداز انواع لوبیاهای پخته مانند لوبیا قرمز؛سفید؛چشم بلبلی و عدس در رژیم غذایی خود استفاده کنید البته دراین موارد پرخوری نکنید چون بیشتر از حد اگر بخورید دچار سوء هاضمه می شوید. اضافه کردن اسفناج و سیب زمینی به رژیم غذایی خود بسیار خوب است چون این مواد نیز غنی از آهن هستند. حد اقل یک فنجان از هریک از مواد غذایی را روزانه استفاده کنید


2- غذاهای غنی از پروتئین

پروتین برای رشد ذهنی کودک ضروری است و این در مقابل خستگی های دوران بارداری مبارزه میکند. آوکادوو؛ گردو؛ بادام؛ عدس؛ تخم مرغ؛پروتئین حیوانی؛ شیر و باد ام زمینی و جوانه ها سرشار از پروتئین هستند


3- مواد غذایی غنی از اسید فولیک

کمبود اسید فولیک در بدن ارگانهای کودک را دچار مشکل میکند. در مواد غذایی مانند عدس؛ اسفناج ؛ میوه جات؛ مارچوبه؛ لوبیا سیاه و سفید ؛ کاهو؛ کلم سبز ؛ و جعفری منابع زیادی از اسید فولیک است . . پزشک شما حتما قبل از باروری 4 تا 6 ماه به شما قرصهای اسید فولیک تجویز خواهد کرد


4- . غذاهای غنی از ویتامین

مادران باردار در طول دوران بارداری باید از میوه و سبزیجات سبز برگ استفاده کنند و غذای خوبی بخورند و درزمانی که گرسنه هستند میوه و سبزی و سالاد را فراموش نکنند تا ویتامین د آنها تامین شود و در برخی مواقع حمام آفتاب را فراموش نکنند


5-غذاهایی که حاوی امگا 3

امگا 3 برای مبارزه با بیماریهای مشترک برای مادر بسیار ضروری است تا کودک را سالم بدنیا آورد. امگا 3 در غذاهای دریایی بخصوص ماهی ؛ آوکادو؛ اجیل وماست یافت می شود.


6-غذاهایی که در هضم غذا کمک می کند

در طول دوران بارداری معده شما ممکن است دچار ناراحتی معده و سوء هاضمه شونذ. موادی مانند ماست؛ دوغ؛ سوپ, ا ب میوه برای معده خانمهای باردار مفید است و به هضم غذا کمک کیکند و دارای ارزش تغذیه ای خوبی هستند که برای رشد جنین و سلامت مادر حتی بعداززایمان نیز خوب است.

 

گردآوری: مجله ی اینترنتی دلگرم

 

کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه